Mød Gitte Winter Graugaard fra Room for Reflection

Her hos Kreakassen er vi selvsagt optaget af børns hverdag – af det gode børneliv. Det gode børneliv er naturligvis en subjektiv størrelse, men vi tror på, at ALLE forældre ønsker det bedste for deres børn. Vejen dertil varierer bare fra familie til familie.

For et stykke tid siden stødte jeg på Room for Reflection – måske I allerede har stiftet bekendtskab med dem? Room for Reflection har som mission at inspirere til mere refleksion og flere bevidste valg fra hjertet i hverdagen – truffet med kærlighed og hjerterum! Midt i en hektisk hverdag, hvor der dagligt skal træffes store og små valg, blev jeg nysgerrig! Jeg måtte møde kvinden bag denne fine tanke. Vores lille interview vil jeg meget gerne dele med jer. Tag godt imod Gitte Winter Graugaard, forfatter, coach og mentor.

roomforreflection_gitte

Hvem er Room for Reflection, og hvad er jeres mission?
Hos Room for Reflection har vi samlet en række ildsjæle, som ønsker at gøre en forskel for børn og deres familier. Gennem mindfulness og meditation til børn, hjælper vi børn med at få mere balance, mærke sig selv og fylde sig selv med kærlighed. Vi tilbyder coaching, energibehandlinger, mindfulness til børn på skolerne, til voksne på private hold, til lærere og pædagoger i en efteruddannelse og holder masser af workshops.

Hvordan er I startet op?
Da jeg i 2013 researchede til bogen Studieliv uden stress, som jeg skrev for stressekspert Thomas Pape som ghostwriter, blev jeg chokeret over at se, hvor mange unge mennekser, der har det rigtig skidt i vores ellers så “lykkelige land”. Vidste du, at hver femte universitetsstuderende lider af alvorlig stress? Når vi nu ved, at har vi først haft stress, er der større sandsynlighed for, at vi får det igen, er det virkelig alarmerende for Danmarks kommende arbejdsstyrke. Da bogen udkom i 2014 var mine egne børn 3 og 6 år gamle. Jeg så på dem og tænkte, hvad skal jeg gøre for, at I ikke får brug for en bog som denne, når I en dag læser videre eller, hvad I nu finder på? Hvad er det I skal lære? De svar, der kom til mig, var at lære dem børnemeditation og mindfulness.

Var det sådan Børnemeditationerne I mit hjerte kom til?
Ja, jeg begyndte at oversætte de hjertemeditationer, jeg selv kendte til og elskede som voksen, til et legende børneunivers. Mine piger elskede historierne fra første færd og efterspurgte historierne hver eneste aften i et halvt år. En stor bonus var, at de faldt omgående i søvn og sov virkelig dejligt med hjerterne fulde af kærlighed. Mine veninder begyndte at spørge, hvordan jeg dog kunne putte mine unger så hurtigt, og da jeg fortalte dem om teknikken, bad de mig skrive historierne ned. Sådan blev den første historie ud af de fire skabt, som sidenhen blev samlet i den bog, der i november 2015 udkom og siden har solgt mere end 3000 eksemplarer i Danmark, og nu også sælger på 8 markeder internationalt på engelsk.

Hvad er din mission med “I mit hjerte”?
At lære børn og unge – og inddirekte også deres forældre at fylde sig selv op med kærlighed. Langt de fleste af os har masser af kærlighed til andre, men det kniber med kærligheden til os selv. Vi har længe talt om selvværd, men det er en uhåndgribelig størrelse. Alle ved, hvad kærlighed er – og især børnene, som er så rene og fine. Når vi fylder os selv med selvkærlighed, kommer selvværdet automatisk med op. Stress kommer, når summen af belastninger over tid overstiger summen af resurser. Derfor handler det om at fylde os selv med positive tanker og masser af kærlighed, så vi dermed også får flere resurser til at skabe balance i livet med. Det kan både meditation og mindfulness hjælpe os med. Og særligt når det kommer til hjertemeditation, og det vi kalder for heartfulness, som i høj grad er det vores instruktører underviser i, når de underviser i mindfulness. Vidste du, at på de gamle asiatiske sprog er ordet for “heart” og “mind” det samme? Først når mindfulness mærkes i hjertet, gør det en forskel. Vi underviser fra hjerte til hjerte. og derfor har vores undervisning så god effekt i skolerne.

Hvorfor falder børnene nemmere i søvn med meditationerne?
For det første får bogen dem til at slippe tankerne, som holder mange børn vågne. Vi ved, at børn i dag i gennemsnit sover en time mindre om natten, end vi gjorde for 25 år siden. Det er meget! Og det er også en stor forklaring på, at der er larm i skolen og i institutionerne. Studier har vist at børn der sover for lidt, kan udvise samme symptomer som børn med ADHD. Alt for mange stimuli og for meget skærm er nogle af forklaringerne på, hvorfor vores børn sover mindre i dag. For det andet elsker børn at mærke den kærlige energi vi som forældre automatisk sender til dem, når vi læser bogen højt. Forældrenes nærvær og kærlighed under læsningen er bogens sande magi.

Tusind tak, Gitte, fordi du ville være med til dette lille interview! Jeg har allerede smugkigget i Gitte smukke bog og jeg glæder mig vanvittig meget til at tage hul på den sammen med mine to børn! Du kan købe “I mit hjerte” lige her.
roomforreflection

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *