Hjerneforsker & Forfatter Ann. E. Knudsen – om Hjerner & Kreativitet

Hos Kreakassen er vi så heldige at være omgivet af en masse kompetente eksperter, der også udgør vores Advisory Board. Den første, vi er stolte over at kunne præsentere, er Ann. E. Knudsen.
Ann er hjerneforsker & Forfatter til bl.a. bøgerne: “Seje drenge og superseje piger”, “Pæne piger og dumme drenge”, “Hallo – er der hul igennem? Dit barns hjerne 0-18 år”.

 

I anledningen af Kreakassens lancering bad vi Ann om at knytte et par ord til temaet “Hjernen & kreativiteten”.

 

Her er, hvad hun sagde:

 

“Det er en myte, at kreativitet er et neuralt netværk, som kun hører hjemme i højre hjernehalvdel. Kreativitet er altid resultat af en samarbejdende hjerne, men når det er sagt, kan man alligevel finde nogle områder forskellige steder i hjernen, som er mere vigtige for kreativ tænkning end andre.

 

Det er selvfølgelig ikke helt så let at teste kreativitet som intelligens, men man kan lave forskellige prøver til børn, som tester deres såkaldte associative tænkning – altså hvor fastlåste de er? Kan de være fleksible? Har de fantasi? Kan de producere uventede og anderledes opgaveløsninger osv.?

 

Det har også vist sig, at der er stor sammenhæng mellem børns evne til at associere og deres kreativitet. Prøv f.eks. at stille et barn spørgsmålet: “Hvor mange forskellige ting kan man bruge en mursten til?” Jo mere kreativt tænkende barnet er, jo flere – og jo mere usædvanlige – typer af svar vil man typisk få. Almindelige svar kunne være: “Til at smadre en rude”, eller “Til at bygge et hus med”. Et mere fantasifuldt usædvanligt svar kunne være: “Til at stille sig på, når man skal kysse en pige, som er højere end en selv”. 

 

Flere forskere taler om, hvor vigtigt det er for hjernens evne til kreativ tænkning, at der dannes forbindelser mellem sansning, følelsesmæssig erkendelse og kognitiv tænkning. Her kommer Kreakassen ind i billedet, som en metode til at skabe rammer for børn, så de både alene og sammen med deres voksne kan udvikle kreativ og fantasifuld tænkning, som kan bruges i alle former for læring i alt fra matematik til filosofi.”

 

Lyder det interessant? Så kan du læse mere af Ann E. Knudsen i nogle af hendes bøger, som du kan finde: HER.
ann_e_knudsen
ann_bog1ann_bog2ann_bog3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *